Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майката на починалата Даная ще съди "Пирогов"

11 януари 2024, 12:37 часа • 3983 прочитания

Майка на починалата в „Пирогов“ Даная ще заведе съдебно дело срещу болницата. Това съобщи Ани Стоянова за БТА. Делото ще бъде за „неглижиране, забавяне и липса на кадрова обезпеченост“.

"Няма да чакам втората проверка, назначена от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН), защото смятам, че ще бъде като първата", каза Стоянова.

ОЩЕ: Даная е образ на цялото ни скапано здравеопазване

Вора проверка

От ИАМН съобщиха преди дни, че на 8 януари 2024 г. започва втора проверка по случая "Даная". Проверката е по повод разпространени в публичното пространство съмнения в резултатите от първата проверка, целяща да установи фактите при лечението на детето. Съставът на екипа проверяващи ще бъде различен от служителите, извършили първата проверка, а от агенцията ще изпратят цялата документация, констативните протоколи и докладите от първата проверка на Главна дирекция “Национална полиция”, за да се установи достоверността на всички документи, предоставени от лечебните заведения.

Становището на "Пирогов"

Вчера в отворено писмо от "Пирогов"заявиха, че за "момичето са положени всички възможни усилия и са използвани всички възможни средства, с които разполага съвременната медицина, за да се избегне този изход". ОЩЕ: "Пирогов" обясни за лечението на Даная, помоли спекулациите да спрат

Отговорът на майката

Стоянова също изпрати писмо до медиите в отговор на отворено писмо на болницата. В него Стоянова посочва, че подписалите писмото на болницата „или не са били компетентни да вземат животоспасяващи решения за Даная, тъй като не са се запознали с хематологичния статус на дъщеря ми, или се опитват чрез агресивна самозащита да намалят обществения натиск за изясняване на случая". ОЩЕ: Майката на Даная отговори на "Пирогов: Омерзително и болезнено е да чета нелепи обяснения от лекари

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес