Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекари към гражданите: Останете си вкъщи! Останете здрави!

11 април 2020, 18:18 часа
Реклама

Управителният съвет (УС) на Българския лекарски съюз (БЛС) изпрати декларация с призив към всички да останат вкъщи през следващата седмица.

Ето какво гласи тя:

"Скъпи сънародници,

Измина близо месец от въвеждането на извънредно положение, във връзка с пандемията от COVID-19. Всички бяхме подложени на изпитание, но резултатите са видими и България остава слабо засегната от бедствието, което наблюдаваме в други страни. За да не пропилеем постигнатото и за да не обезсмислим усилията, ви молим - останете вкъщи! Спазвайте препоръките на щаба. Останете здрави!"

УС на Столична Лекарска Колегия на БЛС категорично подкрепя декларацията на УС на БЛС, защото през следващата седмица е изключително важно всеки в България да спазва социалната дистанцираност. Това ще бъде ключово за епидемиологичната обстановка в страната.

Декларацията на БЛС е подкрепена и от болниците: ВМА, УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", УМБАЛ "Александровска", УМБАЛ "Св. Анна", УМБАЛ "Св. Екатерина", УМБАЛ "Лозенец", СБАЛО по Онкология, УМБАЛ "Майчин дом", Инфекциозна, МБАЛ "Токуда", УМБАЛ "Софиямед", МБАЛ "Св. София", 1-ва МБАЛ, 2-ра МБАЛ, 3-та МБАЛ, 4-та МБАЛ, 5-та МБАЛ.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес