Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гергана Николова: Делта вариантът отваря вратите ни и влиза в домовете ни

23 август 2021, 07:38 часа • 5834 прочитания

Има все повече болни и все повече положителни резултат с коронавирус, което е изключително притеснително. Това заяви д-р Гергана Николова в сутрешния блок на БНТ.

По думите ѝ мерките не се спазват и слагането на маски е почти пожелателно. Българинът ще посрещне четвъртата вълна с маска, която е купил по време на първата ковид вълна, категорична бе Николова. 

Според нея морето не е единствената причина, поради която има повече болни. От 1 юли тази година лекарите не получават 1 000 лева, а само 250 лева, защото нивото на заболеваемост било ниско. Личните лекари искат ред и правила, които да бъдат ясни и да се спазват. 

Ние искаме да има яснота какво и как ще се прави в лечението с хората, които са оставени под домашно лечение. Домашните посещения е нонсенс, защото личните лекари трябва да се грижат за всички пациенти, които нямат коронавирус, а имат много други заболявания. Личните лекари не могат да станат свързващо звено между заразните и незаразните, предупреди за пореден път д-р Николова. 

Тя посочи, че няма европейска държава, където да е въведено домашно посещение при болни с коронавирус. Д-р Николова призова учителите да се ваксинират, защото делта вариантът е изключително заразен. Делта вариантът отваря вратите ни и влиза в домовете ни. Тази вълна ще бъде вълна на пациентите, които не са ваксинирани, предупреди отново д-р Николова.

Медикът допълни, че за много вирусни заболявания няма лекарство и за това са измислени ваксините. 

Прочетете още по темата: Гергана Николова: Неваксинираните ще бъдат засегнати най-много от четвъртата вълна

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес