Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Аджибадем Сити Клиник и фитнеси Pulse – обединени в грижата за вашето здраве

26 септември 2024, 15:29 часа • 357 прочитания

По повод Световния ден на сърцето – 29 септември Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център и една от най-големите групи фитнеси в страната – Pulse се обединяват в грижа за здравето.

На 29 септември, неделя, в часовия интервал  от 14 до 18 ч ще се проведат консултации с кардиолог без заплащане на територията на Pulse Mladost, а на следващия ден ,30 септември, от 9 до 13 ч - във фитнес Pulse Bulgaria.

Кардиолог от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център д-р Яна Найденова, заедно с мед. сестра Златка Димитрова ще измерват кръвно налягане, пулс, при необходимост - ЕКГ, както и ще проведат обща консултация с всеки, който посети специално оборудвана, високотехнологична линейка, предоставена от лечебното заведение за целта. „Физическото натоварване повишава сърдечната честота и кръвното налягане, което поставя сърцето в състояние на стрес. По този начин ние лекарите можем да видим как то реагира при по-големи натоварвания. Това е особено полезно за откриване на потенциални проблеми като аритмии, исхемия (недостатъчен приток на кръв към сърцето), или други сърдечни аномалии, които може да не се проявят в покой. Превенцията на сърдечно-съдовите заболявания е най-важното лекарство. Тъй като наблюдаваме тяхното подмладяване, е изключително важно тя да започне от ранна възраст“, разяснява д-р Найденова.

За безплатните прегледи не е необходимо предварително записване на час, като всеки е добре дошъл в посочените часови диапазони на съответните локации.

Кaто посланик на спорта Pulse  за поредна година се включва в Европейска седмица на спорта

#BeActive.

От 23 до 29 септември, всеки любител на спорта и здравето ще има възможността да посети спортните обекти на Pulse свободно.

Всеки клуб ще организира и специални Мастър клас тренировки и събития, които ще предоставят на гостите възможността да се включат в различни тренировки, водени от най-добрите треньори.

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес