Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как се променя тялото, ако консумирате джинджифил в продължение на 30 дни

04 юни 2024, 05:50 часа

Джинджифилът е една от най-мощните подправки в света. Намираме го пресен, сух и под формата на прах. Благодарение на съдържащите се в него хранителни вещества и биоактивни съединения джинджифилът е и една от най-здравословните подправки.

Още: 6 начина да си набавите полезни за сърцето витамини, без да приемате хранителни добавки

Ако все още не сте го използвали, прочетете тази статия и открийте 8-те положителни промени, които настъпват в организма благодарение на ежедневната консумация на джинджифил.

Разреждане

Съставките в джинджифила успокояват дразненето в храносмилателната система. Те стимулират производството на слюнка и улесняват придвижването на храната през храносмилателната система.

Консумацията на джинджифил преди хранене ускорява преработката на храната в стомаха и подобрява храносмилането с 50 %. Можете да приготвите чай от джинджифил, като сварите 2-3 см. нарязан джинджифил в чаша вода.

Гадене

Ако изпитвате гадене, консумирайте по 1 до 2 грама джинджифил на ден.

Болки

Проучване, на специалисти, установява, че ежедневната консумация на джинджифил облекчава мускулните болки с 25 %.

Сърдечни разстройства

Проучванията показват, че диабетиците, които консумират по два грама джинджифил на прах дневно, се радват на 10-процентно намаление на нивата на кръвната захар. Високата кръвна захар е основен рисков фактор за сърдечни заболявания.

Намаляване на холестерола

Експертите твърдят, че ежедневната консумация на поне 3 грама джинджифил (в предпочитаната от вас форма) може значително да понижи нивата на холестерола в кръвта.

Възпаление

Възпалението е отговорно за редица заболявания, които застрашават организма. Най-често срещаното от тях е остеоартритът, който засяга ставите. Експертите твърдят, че ежедневната консумация на екстракт от джинджифил облекчава болката и необходимостта от прием на лекарства.

Вредни клетки

Полезните вещества на джинджифила се тестват за ролята им при лечението на тумори. Едно проучване установява, че ежедневната консумация на 2 грама екстракт от джинджифил намалява броя на молекулите, стимулиращи възпалението в храносмилателната система.

Умствено здраве

Стареенето е процес, който може да бъде ускорен от редица фактори, като хронично възпаление или оксидативен стрес.

Данните показват, че антиоксидантите в джинджифила потискат възпалителните реакции в мозъка. Ежедневната консумация на джинджифил подобрява паметта и цялостното психично здраве.

Още: Открийте изненадващите ползи от черешите – яжте повече и се насладете

Използвайте джинджифил в готвенето или в чая в продължение на 30 дни, за да видите положителната промяна.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес