Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Приключенският парк в Ивайловград вече работи с инструктор

23 май 2023, 17:13 часа • 2276 прочитания

Приключенският парк в защитената местност „Дупката“ вече работи с инстурктор. Неговата задача е да се погрижи за доброто преживяване на всеки, който търси нови приключения, съобщават от местната администрация.

Работното време на атракциона е от 10 до 18 часа, като почивни дни са понеделник и четвъртък.  

Приключенският парк край Ивайловград е изграден със средства от българо-гръцката трансгранична програма на стойност 509 317 евро. В района на защитената местност са направени три туристически пътеки до „Пещерата“, заслони, беседки и перголи. Поставени са предпазни парапети, пейки и кошчета, монтирано е LED-осветление в зоната.

Посетителите могат да ползват също модернизираните волейболно и баскетболно игрище, достъпни са места с изглед за наблюдение на природни обекти.  

Приключенският парк е разделен на 5 нива на трудност: до 12 години, до 15 години, над 18 години, за напреднали и за експерти.

Инструкторът се грижи за поставянето осигурителна седалка, каска, саморегулиращо се въже, карабинер и едностранно прорязана ролка на всеки участник. Във всички останали случаи ползването на приключенския парк е строго забранено и е опасно за живота, заявиха от общината.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес