Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Успешна Коледна кампания за бездомните животни отчитат във Велико Търново

11 декември 2017, 08:08 часа

По-успешна от миналогодишната е до момента кампанията за набиране на средства за бездомни животни в павилиона на Великотърновския Коледен базар. Това обобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново Радостина Герганова, една от организаторките и член на фондация „Приятели на животните“.

Реклама

За трета поредна година Община Велико Търново безвъзмездно отпусна една от къщичките от Коледния базар в парк „Марно поле“ на сдружението. Асортиментът, който се предлага, е изключително богат.

"Имаме календари, магнитчета със снимки на спасени от нас животни, ръчно изработени картички от доброволци, бижута, различни коледни играчки, сувенири, плюшени играчки. Първите дни бяха много успешни, но за да продължим тази тенденция, къщичката трябва да работи всеки ден", обясни Радостина. Всичко изработено е направено само и единствено с помощта на доброволци. Спонсори, през настоящата година, няма. Освен пари, вече има дарения и на одеяла и храна.

"Могат да се дават не само пари, приемаме и купички, поводи, каишки, играчки, постелки, както и храна за котки и кучета", допълни Герганова. За миналата година са събрани общо 3035 лв.

Средствата от тазгодишната кампания ще бъдат отчетени в началото на януари 2018 година.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес