Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

2 златни медала за български ученици от Международната олимпиада по биология

26 юли 2021, 11:05 часа • 2345 прочитания

2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал спечелиха български ученици от виртуалният формат на Международната олимпиада по биология (International Biology Olympiad).

IBO Challenge 2021 бе наименованието, под което се проведе за втора поредна година виртуалният формат на Международната олимпиада по биология (International Biology Olympiad). Виртуален домакин на състезанието от 18 до 23 юли 2021 г. беше град Лисабон, Португалия. Самите състезателни дни бяха 19 и 21 юли - съответно практически и теоретичен турове. Българските участници се състезаваха в Центъра за подготовка на олимпийци на МОН в София.

В началото на състезанието през 90 те, участват 6 държави, докато към днешна дата ежегодно има представители от над 75 държави от цял свят. България е една от шестте страни основателки на олимпиадата през 1989 г. и участва още на първата Международна олимпиада по биология в Чехословакия през 1990 г.

И тази година от наша страна имахме четирима делегати, които да представляват България на най-голямото състезание по биология за ученици.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес