Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всеки градинар трябва да знае този ТРИК! Как да пръскате доматите, краставиците и пипера за буен растеж

07 юли 2023, 10:24 часа

За всички градинари е важно да имат здрави и буйни растения, които да дават обилни плодове. Ако имате проблем с разсада от домати, краставици или пипер, която не се вкоренява добре или показва признаци на слаб растеж, имаме едно много полезно средство за вас - кислородна вода.

Какво е кислородна вода и какви са нейните ползи?

Кислородната вода е ефективен начин да се зареди разсадата с необходимите хранителни вещества и да се стимулира буйният разтеж. Това средство е особено полезно, когато разсадата има удължени стъбла, слаб растеж и избледняващи листа. Кислородната вода ще помогне да се подобри състоянието на разсадата и да я направи по-здрава и зелена.

За градинари: Пръскане на домати, краставици и пипер за буен разтеж

Това е едно икономично решение, което се отразява положително върху разсадата и резултатите от нея. Така че, ако желаете да имате силни и здрави растения, готови да дадат обилни плодове, опитайте това супер средство.

Как да приготвите разтвор с кислородна вода?

За да приготвите разтвор за растителен тор за разсада, добавете 1 капка кислородна вода към 10 мл вода. След като обработите разсадата с този разтвор, ще забележите промяна пред очите си. За обработка на почвата, за да се дезинфектира и унищожат вредните микроорганизми и патогенната микрофлора, можете да използвате по-концентриран разтвор: 3-4 супени лъжици пероксид на 1 литър вода.

С какво се пръска пипера след засаждане?

Важно е да се има предвид, че пръскането на разсадата трябва да бъде ограничено, за да се избегнат възможни негативни ефекти. Ако забележите появата на бели петна по повърхността на почвата по време на третирането с кислородна вода, преустановете пръскането.

С помощта на кислородната вода, вашият разсад ще се превърне в силни и здрави растения, които ще ви донесат изобилие от вкусни плодове. Не забравяйте да изпробвате този бабин трик и да се наслаждавате на резултатите от вашите усилия.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес