Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отварата, която ще направи реколтата ви от краставици тройно по-богата

25 юни 2023, 11:02 часа

Много градинари използват естествени средства за подхранване на краставиците и с добра причина. Културата на краставиците реагира отлично на натуралните съставки. Едно от най-ефективните средства за тяхното хранене са черупките от яйца. Те са богати на полезни микроелементи, които са от съществено значение за развитието на културата.

За да извлечете максимална полза от черупките на яйца, е важно да знаете как да ги използвате правилно. Простото разпръскване на черупките в лехите с краставици не е достатъчно и не гарантира желания ефект. Ето как правилно да ги използвате:

Кога и как да поливате краставиците, за да не са горчиви?

Ципата с протеина трябва да се премахне

Първата стъпка е да се премахнат ципите с протеина от черупките на яйцата. Можете да го направите, като раздробите черупките и отстраните вътрешните бели стипки. Оставащата част на черупките ще бъде използвана за подхранване на краставиците.

Направете черупките в прах

След като сте премахнали стипките, черупките трябва да бъдат смляни в прах. Можете да използвате кафемелачка или кухненски робот, за да получите фин прах от черупките. Препоръчително е да продължите смилането, докато прахът стане фин и равномерен.

Пригответе разтвор

След като сте получили черупковия прах, е време да приготвите разтвора за подхранване на краставиците. В един стъклен съд смесете пет супени лъжици от праха с 1 литър топла вода. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес.

Поливане на краставиците през всеки етап от растежа за ЧУДЕСНА реколта

Подхранвайте краставиците

Полейте краставиците с разтвора, като изсипете половин литър под всеки храст. Тази настойка е достатъчна, за да подхранва краставиците 3 пъти на сезон. С това се гарантира активно плододаване на културата и по-богата реколта.

Използването на черупки от яйца за подхранване на краставиците е естествен и ефективен метод, който може да доведе до значително подобрение на растежа и реколтата. Не забравяйте да следвате правилната процедура за използване на черупките, за да постигнете най-добрите резултати.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес