Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-подходящите цветя за висящи саксии - красиви и лесни за отглеждане

11 август 2023, 17:00 часа

Много от нас се стремят да създадат уютно кътче, където да се наслаждават на красиви цветя и приятни моменти с близки и приятели. Висящите саксии с цветя са чудесен начин да направим нашите пространства още по-цветни и привлекателни. В тази статия ще разгледаме няколко от най-подходящите цветя за висящи саксии, които не са капризни и се отглеждат лесно.

Цветята ви искат да бъдат в глинени саксии! Вижте защо

Бегония

Бегонията е прекрасно цвете, което не изисква особено много грижи. Обича слънчеви места и се полива рано сутрин или вечер. Важно е да поддържате влага в почвата, за да не хвърли листата и пъпките си. Избягвайте да я държите на места с прекалено влажен въздух. Бегонията цъфти през пролетта и лятото и създава чудесни цветни комбинации.

Вербена

Вербената е още едно прекрасно и лесно за отглеждане растение. Тя цъфти от пролетта до есента и обича светлината и топлия климат. За предпочитане е почвата да бъде рохкава и добре дренирана. Избягвайте прекомерното поливане, тъй като може да доведе до разстройство на растението. Вербената е чудесен избор за цветни висящи саксии.

Кои цветя са подходящи за висящи кошници?

Мушкато

Мушкатото е известно със своя аромат и красиви цветове. То е много устойчиво и не изисква особено много грижи. Мушкатото обича светлината и сухите места. Поливайте го умерено и използвайте минерални торове през периода март-август, за да го подкрепите в растежа му. Мушкатото е идеален избор за висящи саксии на терасата или балкона.

Латинка

Латинката е още едно цвете, което е лесно за отглеждане. То обича светлината и не се полива често, но когато го правите, нека да е обилно. Внимавайте да не оставяте почвата пресушена, тъй като латинката се нуждае от достатъчно влага. Изберете я за вашия висящ кошница и ще ви зарадва с красиви цветове.

Не всяка вода е подходяща за саксийните цветя

Лобелия

Лобелията е едно отлично цвете за висящи саксии. Има два вида - едногодишна и многогодишна. Едногодишната лобелия се сее през януари или март и се пресажда за постоянно през май. Многогодишната лобелия се нуждае от постоянно влажна почва и място с достатъчно слънчева светлина. Изберете видът, който ви устройва и създайте красиви висящи саксии с лобелия.

Сурфиния

Сурфинията е вид висяща петуния, която обича светлината и топлината. Тя е устойчиво растение, което може да издържа и без поливане, но се отразява добре на редовното поливане. Сурфинията може да достигне значителна дължина на клонките и е перфектна за създаване на каскади от цветя.

Саксийни цветя, подходящи за вашата СЛЪНЧЕВА градина

Диасция

Диасцията също е отличен избор за висящи саксии. Тя може да издържа на по-нормални температури без поливане, но през лятото е необходимо редовно да я поливате. Изберете рохкава почва, слънчево и топло място за диасцията. Тя създава красиви цветни каскади и ще ви зарадва с цветовете си.

Тези цветя са прекрасен избор за висящи саксии, тъй като не са капризни и се отглеждат лесно. Изберете вашите любими видове и създайте уникални и красиви кътове, които да ви радват с красота и аромат.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес