Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветя, които нямат нужда от подрязване през ЛЯТОТО

28 юни 2023, 17:03 часа

Лятото се радваме на цветната градина и цялата красота, за която сме положили много труд. Градинарите с нетърпение се впускат в мисията да подрязват растенията си, нетърпеливи да подобрят растежа и естетиката им.

Реклама

Обикновено лятото е идеално за такъв тип дейности, но има някои растения, които не трябва да се подрязват през този период. Причината е, че по-голямата част от растенията предпочитат резитбата, когато са в латентно състояние, което обикновено се случва през зимата.

Растения, които не трябва да подрязвате през лятото

Подрязването в неправилно време на годината може да има вредно въздействие върху цялостното благосъстояние на растението. Ето няколко растения, които нямат нужда от подрязване лятото.

Цветна хармония на балкона: Какви цветя да засадите, за да цъфтят през цялото лято?

Хортензии

Хортензията е популярно и харесвано цвете, което често се среща в градините. Предлага разнообразие от цветове - бяло, розово, синьо, лилаво и зелено. Повечето хортензии цъфтят през есента, пролетта и лятото.

Hydrangea paniculata и Hydrangea arborescens цъфтят през лятото, затова подрязването им през лятото не е добра идея и може да попречи на развитието на растението през следващата година. Мехурчестите хортензии се подрязват в края на зимата, за да предотвратите прекомерен растеж.

Лапички

Храстът Potentilla дава страхотни златни или бели цветя. Предпочита пълно слънце и частична сянка и добре дренирана глинеста почва. Сезонът на цъфтеж е през пролетта и лятото, така че избягвайте подрязването тогава, за да запазите цъфтежа през следващата година.

Подходящо време за подрязване е през пролетта и есента, като растението е добре да е навършило поне 3 години.

Домашните цветя, която всяка жена трябва да има, защото ѝ носят щастие

Бегония

Бегониите са предпочитани от градинарите заради своята буйна зеленина и ефектни цветя. Има компактни видове, които се отглеждат у дома, както и по-големи – подходящи за градината. Подрязвайте растението началото на пролетта, преди да започне нов растеж.

Димен храст

Димният храст е декоративен храст, известен със своите метли от златни, зелени или бели цветя. Цъфти през пролетта и лятото, подрязването през това време ще повлияе на цветята през следващата година. Препоръчително е храстът да се подрязва в края на зимата или началото на пролетта, когато е в покой.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес