Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 цветя, които трябва да засадите през август

12 август 2024, 13:54 часа

Работата по перфектната цветна леха не приключва в края на лятото. И дори през август и началото на есента можете да засадите някои цветя, така че да ви зарадват с цъфтежа следващата пролет. Пикът на лятото вече е зад гърба ни, но през август има още много работа за градинарите и цветарите. Затова не пропускайте момента, в който трябва да започнете да засаждате цветя. През август може да засадите 5 цветя, които ще ви зарадват с цъфтежа си през следващата година. Това са мак, ехинацея, делфиниум, липина и невен. 

5 цветя, които да засадите през август

Маковете са растения, които са пълни със символика. И те не само радват окото, но и се използват за кулинарни цели. Те цъфтят за дълъг период от време през лятото и могат да осигурят на вашите цветни лехи с червени, розови или бели нюанси.

Защо хитрите домакини слагат лед в саксиите с цветята?

Маковите семена трябва да се засадят на слънчево място в бедна до умерено дренирана почва. Това трябва да се направи в края на лятото или есента.

Ехинацея - тези лечебни растения са обичани от опрашителите. Цветето ехинацея може да се превърне в ярък елемент на градината, защото има високо, красиво съцветие, които радват с различни цветове. Тези цветя са изключително издръжливи и устойчиви на суша и растат добре в бедна, добре дренирана почва, ако са засадени на слънчево място.

Делфиниум - тези растения могат да достигнат невероятна височина до два метра и могат перфектно да украсят граници в лятна градина или просто да засадят в цветната леха. Градинарите ги ценят за техния богат син цвят, както и нюанси на розово и лилаво. Семената могат да се засаждат във влажна, добре дренирана почва.

Невенът е непретенциозно растение, което може да расте в бедна до средна бедна почва на слънце или частична сянка. Тези цветя също са годни за консумация и имат остър, донякъде пиперлив вкус. Ароматът също така прави растението ценен спътник за много зеленчуци, тъй като те могат да привлекат хищни насекоми. По този начин невенът се превръща в капан за вредители, които могат да атакуват растенията в градината.

Много градинари използват лупината като основно растение за градината и има защо. Те имат желани ярки цветове, привличат опрашители и отблъскват ларвите на вредителите. Трябва да засеете семената в края на лятото или есента на слънчево място, в добре дренирана почва.

Това са цветята, които най-много обичат кафе

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес