Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Представители на община Трявна зарадваха кучешкия приют с дарена храна

21 декември 2021, 17:30 часа • 2927 прочитания

Кметът на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева и зам.-кметът на Община Трявна – г-н Марин Маринов, вчера, посетиха приюта за безстопанствени кучета “Улични сърца” в с. Глушка и доставиха на място дарената кучешка храна за четириногите им приятели.  

Още от вратата двамата бяха посрещнати от дружелюбните опашатковци, които веднага надушиха пакетите с храна и чакаха с нетърпение да похапнат от донесените лакомства.

Коледната кампания за събиране на кучешка храна за “Улични сърца” е част от празничната програма на Община Трявна и се организира за първи път тази година. Благотворителната инициатива успя да подпомогне дейността на приюта с над 200 килограма събрана пакетирана храна, консерви, лакомства и играчки за безстопанствените животни.  

“Идеята се роди всъщност от това, ние, да накараме малките деца и, разбира се, жителите на нашата Община, обвързвайки го с Международния ден на доброволеца, да направим кампания и да съберем храна за животните, с което да подпомогнем работата на самия приют „Улични сърца“. сподели кметът на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева, след което заедно със собствениците и екипа на “Street Hearts” се разходи из приюта и се запозна отблизо, както с условията и грижите, които се полагат за животните, така и с четириногите най-добри приятели на човека.

 

Приютът “Улични сърца” функционира в България от 6 години и се ръководи от Антъни и Ема Смит – англичани, избрали България за своя втора родина. Въпреки че и двамата са работели съвсем различни професии – полицай и мед. сестра, споделят, че винаги са били водени от любовта към животните, която е наклонила и везните да вземат това нелеко решение и да основат свой собствен кучешки приют.  

“През зимата е много трудно, студено, вода, лед и грижите са по-трудни за самите животни. Относно осиновяването, в момента, има хора в Англия, които искат да вземат кучета, но и там е много трудно след Брекзит…Търсим фондации от Германия и Холандия, но засега е трудно да намерим добри домове за кучетата! Българите по-рядко осиновяват!” коментира Ема Смит, чиито думи допълва Антъни, който подчертава, че основно приюта разчита на финансови средства от най-големия такъв в Англия, на местния бизнес там и също на добри хора от България.

Община Трявна работи с екипа на “Street Hearts” от 28 февруари 2020 година. За този период от време от територията на Общината са прибрани 96 безстопанствени кучета, а някои от тях вече са намерили своя дом и своите нови любящи стопани. От началото на годината досега безплатно са кастрирани и чипирани 140 домашни кучета от Община Трявна и Община Дряново, като междувременно се полагат всички необходими ветеринарни грижи и за бездомните животни, които се прибират в приюта.  

 

“В момента имаме средства и сме стартирали вече нова кампания за безплатна кастрация на домашни кучета и за нас това е много важно, тъй като има много кученца по улиците, хората ги изхвърлят и проблемът с популацията на животните ще бъде решен именно чрез безплатната кастрация.” подчертава Антъни Смит, който на финал с усмивка на лице и надежда в своето сърце, заедно със съпругата си Ема, ни благодари за предоставената храна и ни пожелава Весели празници и Щастлива Нова година!

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес