Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Трявна отстрани проблемите с уличното осветление

14 декември 2021, 19:19 часа • 2046 прочитания

Днес служители на Община Трявна обходиха и провериха на място уличното осветление на 12 адреса в Трявна. Спешните мерки се налагат, след като разразилият се бурен вятър и лошите метеорологични условия нанесоха щети на много места в региона и оставиха без ток десетки домакинства.  

Дейностите, свързани и с профилактика на уличното осветление, започнаха от ул. “Украйна”, където бяха подменени две осветителни тела.По време на смяната там се установи, че едното от двете тела е изгоряло, след като уличната лампа е била стреляна умишлено от някого с въздушна пушка. Открити бяха три сачми от целенасочени изстрели, които са довели и до изгарянето на крушката. Община Трявна апелира гражданите да не злоупотребяват повече по този начин, тъй като се създават трудности, както на живеещите в квартала, така и на служителите, отговарящи за поддръжката на осветлението в града.  

След ул. “Украйна” бе проверено и цялото улично осветление на ул. “Белновръх”. Установена бе една несветеща улична лампа в края на улицата, но поради избуяла храстова растителност около електрическия стълб и невъзможност за изчистването й в момента предвид лошото време, проблемът там на този етап не бе отстранен. Дейностите по възстановяване на осветлението ще бъдат предприети, веднага, при първа възможност.  

Отстранени са също проблемите с уличното осветление на ул. “Кавалджийска”, където бе подменено едно изгоряло осветително тяло.  

Часовниковите механизми на централното улично осветление по улиците “Иван Вазов”, “Уста Иван” и “Васил Априлов” в кв. “Светушка” вече са урегулирани и е възстановено цялостното осветление. Сменени с нови са две несветещи електрически крушки.

Една крушка е сменена на ул. “Христо Смирненски”, две на ул. “Бачо Киро”, където е извършена и подмяна на два изгорели осветителни глобуса. Обходени са улиците – “Христо Патрев” №12, “Планинец”, “Баба Тонка” и “Капитан Райчо”, на които е урегулирана цялостната улична мрежа и са отстранени проблемите с липсата на осветление. Възстановено е осветлението също в селата Армянковци и Димиевци. В четвъртък – 16.12.2021 год. ще бъде извършена профилактика и в кв. “Късовци” в Плачковци. 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес