Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Звезда на Тотнъм изгаря до края на годината, след като се пошегува със съотборник

13 септември 2024, 16:20 часа • 747 прочитания

Полузащитникът на Тотнъм Родриго Бентанкур може да пропусне от 6 до 12 срещи за "шпорите". Причината е расистка шега на уругваеца към добрия му приятел и съотборник Хюн Мин Сон, която обаче не се хареса на етичната комисия на Футболната асоциация на Англия. През юни уругвайският национал беше помолен от водещия на предаването "Canal 10" за фланелката на някой от играчите в Тотнъм, на което Бентанкур отговори: "На Сони ли? Може и на някой от братовчедите му, те всички изглеждат еднакво."

Изказване на Бентанкур отпреди месец може да го изкара за дълго от игра

В резултат на думите му благотворителната организация за борба с дискриминацията Kick It Out заяви, че е получила значителен брой жалби. Дни след шеговитото изказване Бентанкур бе посъветван да се извини публично и да определи думите си като безвкусна шега. Самият Сон, както и лондонският клуб, в нито един момент не показаха случката да е представлявала проблем. Но от ФА не смятат така.

Родриго Бентанкур

В изявление на ФА се казва: "Родриго Бентанкур е обвинен в предполагаемо нарушение на Правило Е3 на ФА за неправомерно поведение във връзка с интервю за медиите. Твърди се, че полузащитникът на Тотнъм е нарушил Правило Е3.1 на ФА, тъй като е действал по неподходящ начин и/или е използвал обидни и/или оскърбителни думи и/или е уронил престижа на играта. Освен това се твърди, че това представлява „утежнено нарушение“, което е определено в Правило E3.2 на ФА, тъй като е включвало позоваване, изрично или подразбиращо се, на националност и/или раса и/или етнически произход. Родриго Бентанкур има срок до четвъртък, 19 септември 2024 г., да предостави отговор на това обвинение."

ОЩЕ: Ман Сити и Тотнъм громят във Висшата лига, Холанд вкара хеттрик (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес