Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо Барселона бе задължен да спечели с разгромен резултат в Шампионска лига?

02 октомври 2024, 11:28 часа • 504 прочитания

Испанският колос Барселона постигна първа победа в Шампионска лига, разгромявайки Йънг Бойс с 5:0 като домакин във втория кръг на турнира. В отбора на каталунците вярват, че са били задължени да спечелят с изразителен резултат заради новия формат на Шампионска лига, в който головата разлика ще има още по-голяма роля.

Новият формат на Шампионска лига задължава отборите да търсят повече голове

Барса загуби първия си мач в Шампионска лига с 1:2 от Монако, но сега се наложи убедително над Йънг Бойс. Един от най-силните играчи на терена бе Рафиня. "Новият формат на Шампионска лига ни задължаваше да отговорим по най-бързия начин, особено след загубата в Монако в първия мач. Това и направихме", каза Рафиня за Movistar Plus, цитиран от Ройтерс. 

Барселона

Барса се нуждае от добра голова разлика

"Поражението от Осасуна през уикенда създаде допълнително напрежение, но отборът ни се реваншира. Гордея се с момчетата. В този формат на Шампионска лига важна е не само всяка спечелена точка, а и всеки отбелязан гол. Колкото повече, толкова по-добре", добави Рафиня. А на сходно мнение бе и треньорът на тима Ханзи Флик.

"Нужно ни е започваме мачовете по-добре. Трябва да играем по-динамично като отбор. Днес поне играта ни се подобряваше с всяка изминала минута. Никой не знае как точно ще се развият нещата в новия формат, но е хубаво да имаш положителна голова разлика", заяви наставникът на Барселона.

ОЩЕ: Главният виновник зад провалите на Барселона на европейската сцена

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес