Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За разлика от Байерн, Леверкузен се справи с Айнтрахт! Лайпциг оглави класирането в Германия

19 октомври 2024, 19:44 часа • 477 прочитания

Седмият кръг в германската Бундеслига ни предложи някои интересни срещи и резултати. Вижте какво се случи в съботния следобед, 19-ти октомври:

Шампионът Леверкузен се върна към победите

Байер Леверкузен се върна на победния път в първенството, след като направи обрат срещу Айнтрахт Франкфурт. "Аспирините" спечелиха с 2:1 след попадения на Робърт Андрих и Виктор Бонифас, а за гостите Омар Мармуш бе точен от дузпа. С тази победа Байер събра 14 точки и по този начин изпревари "орлите", които имат 13. За "аспирините" предстои гостуване на Брест в Шампионската лига, докато Айнтрахт ще приеме РФС в Лига Европа.

Лайпциг не даде шанс на Майнц

Лайпциг излезе начело в класирането в Бундеслигата, след като победи Майнц с 2:0 като гост. Гостите не оставиха съмнения в превъзходството си и на практика си гарантираха успеха още през първото полувреме. Шави Симонс откри резултата в 20-ата минута, а малко преди края на първата част Вили Орбан удвои преднината на "биковете". След паузата Лайпциг не даде почти никакви възможности на Майнц да върне интригата. По този начин отборът на Марко Розе оглави временно класирането със 17 точки, с две повече от Байерн Мюнхен, който играе по-късно тази вечер срещу Щутгарт. 

Марко Розе

В най-интересния двубой от следобеда: Борусия Мьонхенгладбах победи Хайденхайм

Борусия Мьонхенгладбах записа втора поредна победа като домакин, след като надви отбора на Хайденхайм с 3:2. Лео Скиенза откри резултата за гостите в 12-ата минута, но от Гладбах не се забавиха и малко след това изравниха чрез Ко Итакура. Два от головете на домакините бяха отбелязани от бившия нападател на съперника - Тим Клайндийнст, който беше привлечен през изминалото лято. Марвин Пирингер оформи крайния резултат след точно изпълнение от бялата точка в 80-ата минута.

Хофенхайм задълбочи кризата в Бохум

В първия мач за деня Хофенхайм въздъхна с облекчение, докато Бохум остава без победа и на дъното на таблицата. Благодарение на дузпата, спасена от националния вратар Оливер Бауман, и воден от Андрей Крамарич, Хофе успя да се откъсне от последните позиции в Бундеслигата и допълнително изостри кризата в Бохум. Домакините отпразнуваха първата си победа от началото на сезона с 3:1. Андрей Крамарич, Мариус Бюлтер и Харис Табакович бяха точни за Хофенхайм, докато Кристиан Гамбоа отсрами Бохум с един гол, а съотборникът му Лукас Дашнер изпусна дузпа в 89-ата минута.

Фрайбург се справи с Аугсбург за едно полувреме

Фрайбург победи Аугсбург с 3:1. Винченцо Грифо, Филип Лийнхарт и Кристиан Гюнтер решиха развоя на двубоя с голове още през първата част, макар и гостите да върнаха едно попадение чрез Филип Титц, оказало се недостатъчно. Това е четвърта победа за Фрайбург в последните 5 мача, която му определя място сред лидерите в класирането с актив от 15 точки. За Аугбург поражението е трето поредно като гост от началото на сезона и му отрежда 15-ата позиция.

В миналия кръг шампионът Леверкузен и Дормунд се издъниха в Бундеслигата, а Байерн бе отказан от победата в 94-ата минута.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес