Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Взети поправки, заговор и екскурзианти: Кой изпъкна и кой се срина на ЕВРО 2024? (ВИДЕО)

24 юни 2024, 12:18 часа
Реклама

Украйна и Белгия си взеха поправителните изпити на ЕВРО 2024! Около това мнение се обединиха спортните редактори на Actualno.com - Стефан Йорданов, Бойко Димитров и Джем Юмеров, в поредния футболен епизод на "Студио Actualno", посветен на Европейското в Германия. А след първите два мача възелът в група Е се завърза още повече!

Реклама

Взети поправки и страшно завързана група на ЕВРО 2024

"В група Е стана наистина много интересно. Четири отбора с по 3 точки", каза водещият на студиото Стефан Йорданов. "Още в самото начало казахме, че тази група е много мътна. И това се доказа", добави Бойко Димитров. "Белгия е класен отбор - може много повече от това, което показва", смята Джем Юмеров.

Прокобата на Лукаку

"Ромелу Лукаку отново с отменено попадение - не му върви на тарана", каза още Джем, който бе прогнозирал гол за нападателя срещу Украйна. Това бе трети отменен гол за Лукаку на това Европейско. "Някаква прокоба е надвиснала над Лукаку", заяви Стефан, който също очакваше попадение от тарана срещу Румъния.

Ромелу Лукаку

Майсторът на гегенпресинга на Европейското

Австрия показа атакуващата философия на Ралф Рангник, който е привърженик на популярния "гегенпресинг". Австрийците имаха 21 пробива в последната третина срещу Полша, докато поляците имаха само 8. Пробивите в наказателното поле пък бяха 10 за Австрия и едва 2 за Полша. Само Войчех Шчесни спаси Полша от по-тежък разгром.

Има ли заговор на ЕВРО 2024?!

Бойко Димитров обаче смята, че е имало 100-процентова дузпа за Полша. Той подкрепя поляците от началото на турнира, но те не оправдаха доверието му. "100% имаше дузпа за Полша при 0:1 за Австрия. Ако някой може да ме убеди в друго, да заповяда. Има игра с ръка в наказателното поле!", каза Бойко, който бе прогнозирал победа за Полша. "Това според мен е заговор срещу твоите прогнози", отвърна му Стефан.

Полша - Австрия

Сблъсък на мнения: Порязаха ли Нидерландия срещу Франция?

Стефан Йорданов и Джем Юмеров бяха на различно мнение за отменения гол на Нидерландия срещу Франция. Шави Симонс вкара във вратата на "петлите", но попадението бе отменено заради засада на Дензел Дъмфрис, който според съдиите е бил в активна позиция. Според Стефан, Дъмфрис не е влияел на вратаря, но Джем смята, че решението на ВАР екипа е било правилно.

Грузия пише история, докато България гледа пред телевизорите

И докато националният отбор на България вече 20 години гледа европейските финали по телевизията, то непретенциозната Грузия пише история. Страната спечели първата си точка на европейско първенство след невероятен мач на вратаря Гиорги Мамардашвили. Той направи двуцифрен брой спасявания, за да се превърне в герой за родината си.

Чехия - Грузия

Защо Турция се срина срещу Португалия?

Португалия пък наказа вялото представяне на Турция, което според Джем Юмеров се дължи на селекционера Винченцо Монтела. Спортният редактор направи 2-минутен монолог за слабата игра на Турция, в който отличи грешките на Монтела (чуйте анализа във видеото). Турците си вкараха и кандидат за най-комичен автогол на ЕВРО сцената.

Турция - Португалия Арда Гюлер Пепе

Късна драма при развръзката в група А

Група А на ЕВРО 2024 вече е в историята: Германия и Швейцария заеха първите две места след реми. Бундестимът обаче за малко да изпусне първото място, след като се измъкна с гол на златната резерва Никлас Фюлкруг в 92-ата минута. А в другия мач от групата се стигна до още по-късна драма с гол в 99-ата минута за Унгария срещу Шотландия.

"Екскурзиантите" си заминаха

"Шотландия, те си дойдоха екскурзианти и си отиват екскурзианти. Опитаха момчетата, поздравления - това, че са на европейско първенство, само по себе си е сериозен успех. Унгария взе много важна победа", коментира Бойко Димитров. "Имаме добри новини - Варга, който пострада много тежко, е в стабилно състояние. Това е най-важното - човешкият живот", добави Джем.

А защо немската машина забуксува и кой отбор няма грам идея какво се случва на Европейското - гледайте във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес