Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпрос за Клоп накара Пеп Гуардиола да се просълзи (ВИДЕО)

21 май 2024, 13:54 часа
Реклама

Манчестър Сити отново е шампион на Англия. По време на шампионската прескоференция наставникът на „гражданите“ Хосеп Гуардиола бе попитан за напускащия му колега от Ливърпул Юрген Клоп. Пеп видимо не успя да скрие сълзите си по повод раздялата с неговия съперник.

Реклама

Емоционална раздяла на Гуардиола с Клоп

"Ще ми липсва много. Юрген бе важна част от моя живот. Той ме издигна на друго ниво като треньор. Мисля, че се уважаваме много. Имам чувството, че той ще се върне.“

ВИДЕО: Клоп накара „Анфийлд“ да запее името на наследника си в Ливърпул

Юрген Клоп и Пеп Гуардиола

Самият Клоп поздрави Сити и Гуардиола за четвъртата поредна титла във Висшата лига. Пеп отвърна: „Просто искам да му благодаря за думите, но знае, че зад мен има неща, които този клуб ми дава, иначе сам няма как да постигна тези успехи. Достатъчно смирен съм, за да разбера напълно това.“

Гуардиола още добави: „Той ми е помагал толкова много пъти, с отбора си, той бе голям съперник в моя живот. В много моменти не успях да намеря начин, по който мога да победя тях както успявам с други отбори. С него беше толкова трудно."

В неделя Юрген Клоп изведе Ливърпул за последен път като техен наставник срещу тима на Уулвърхемптън. Мачът завърши с резултат от 2:0. Мърсисайдци победиха с голове на Алекси МакАлистър и Куанса в края на първото полувреме. Така Юрген Клоп официално се сбогува с феновете на „Анфийлд“.

Юрген Клоп изкара 9 години начело на Ливърпул в периода 2015 – 2024 г. Той изведе мърсисайдци в 488 мача, 303 от които завършиха с победа. Клоп също стоеше зад успеха със спечелването на Шампионската лига 2018-19 г. и титлата на Ливърпул през сезон 2019-20 г. – 20 години след последния им успех в Англия.

ОЩЕ: Само един от Ливърпул НЕ аплодира Клоп в прощалния му шпалир (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес