Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпреки крах на ЕВРО 2024: Национален селекционер ще води тима до Мондиал 2026

30 юни 2024, 19:21 часа

Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Лучано Спалети ще продължи да води "Скуадра Адзура" до Световното първенство през 2026 година. Това заяви на пресконференция президентът на Италианската футболна федерация Габриел Гравина, въпреки че "адзурите" загубиха от Швейцария в 1/8-финален двубой от Евро 2024.

Реклама

Лучано Спалети ще води Италия до Мондиал 2026

"Не мога да върна времето назад, опитвам се да си наложа да гледам само напред. Ясно е, че направих нещо грешно в опитите си да подмладя отбора. Но тъй като оставам тук, ще продължа работата си", каза Спалети след отпадането на Италия от Европейското в Германия.

Италия

Целта пред "адзурите" била Световното в САЩ

"Спалети се радва на нашето доверие. Когато говорихме с него, ние се бяхме насочили към 2026 година. Можем да повишаваме очакванията си, но винаги трябва да приемаме реалността, защото никой не може да гарантира резулти. Не можем да се откажем, трябва да си възвърнем нивото, да се подобряваме и да извадим най-доброто от тези момчета. Ще бъде катастрофа, ако не се класираме за следващото Световно първенство", заяви ръководителят на италианския футбол.

ОЩЕ: Професор Ралф Рангник затвори устата на Кристиано Роналдо (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес