Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВИДЕО: Когато Меси унижи световния шампион Испания с Шави, Иниеста и Бускетс

11 юни 2024, 11:39 часа

Кариерата на Лионел Меси ще остане в историята с многобройни запомнящи се рекорди и мигове. Един от най-специалните моменти за аржентинеца бе срещу действащия световен шампион Испания в приятелски мач през 2010-а.

Реклама

Как Лионел Меси и Аржентина унижиха световния шампион Испания

По това време Испания бе със самочувствието на непобедим отбор, след като съвсем наскоро бе вдигнал световната титла в Южна Африка. Меси и Аржентина обаче свалиха "ла фурия роха" от облаците, като ги разгромиха с 4:1. 

Лионел Меси Аржентина Испания

Меси проби през Шави, Иниеста и Бускетс, за да даде голов пас

Меси вкара само един от четирите гола в този мач, но пък успя да сътвори един от най-великите пробиви в кариерата си - такива, каквито многократно е правил с отбора на Барселона. Този път неговият пробив се случва срещу атомното трио, съставено от съотборниците му в Барса - Шави, Андрес Иниеста и Серхио Бускетс.

Като на шега Меси поема топката зад централната линия и тръгва фронтално към вратата на испанците. Той преодолява Шави, Давид Силва, Серхио Бускетс и Андрес Иниеста, а накрая пуска перфектен пас зад гърба на Жерар Пике.

Подаването довежда до гол за Аржентина, но съотборникът на Меси е в положение на засада, а попадението е отменено. Въпреки това невероятният пробив на Меси и до днес обикаля социалните мрежи, за да напомня за неговия величествен талант:

ОЩЕ: Колосалната сума, която прибира Меси в Интер Маями

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес