Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В мач с три спасени дузпи: Фиорентина подчини Милан, Де Хеа блести!

06 октомври 2024, 23:47 часа • 944 прочитания

Давид Де Хеа поведе Фиорентина към знаменит успех с 2:1 над Милан в двубой от седмия кръг на Серия "А". Испанският вратар спаси две дузпи и се превърна в героя на вечерта, макар че неговият колега - Майк Менян, също улови изстрел от бялата точка. "Росонерите" остават с 11 пункта на шестото място във временното класиране. "Виолетовите" са 11-и с десет точки.

Давид Де Хеа отчая Милан!

На „Артемио Франки“ Тео Ернандес фаулира Додо в наказателното поле в средата на първото полувреме и главният съдия посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Мойс Кийн, чийто изстрел бе хванат от Менян. В 35-ата минута Фиорентина все пак поведе чрез Ясин Адли. Секунди преди почивката и гостите получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар.

ОЩЕ: Интер потрепери, но хеттрик на Тюрам донесе успеха! Аталанта громи в Серия А

И Ернандес, и Ейбрахам не успяха да преодолеят Де Хеа

Зад топката застана Тео Ернандес, но неговият шут бе избит от Де Хеа. Испанецът се намеси и при добавката на Ейбрахам. В 55-ата минута "росонерите" пак имаха възможност да опитат късмета си от дузпа. Този път Ейбрахам стреля. И той обаче бе спрян от Дави Де Хеа. Малко по-късно Пулишич изравни с хубаво воле.

Исландец донесе победата на Фио

В 73-тата минута бившият страж на Манчестър Юнайтед отново влезе под светлината на прожекторите с изритана топка, която бе отклонена от Кийн към Гудмундсон. Исландецът отигра майсторски и върна преднината на Фиорентина. В самия край на срещата Ернандес бе изгонен с директен червен картон.

Срещи от седмия кръг на Серия А

Ювентус - Каляри - 1:1

Болоня - Парма - 0:0

Лацио - Емполи - 2:1

Монца - Рома - 1:1

Фиорентина - Милан 2:1

ОЩЕ: "Кошмарът свърши!": Пол Погба се завръща

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес