Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В групата на България: Беларус победи и закотви на дъното Люксембург (ВИДЕО)

08 септември 2024, 18:00 часа • 1761 прочитания

Беларус постигна минимален успех с 1:0 при визитата си на Люксембург в двубой от втория кръг на групата на България в Лига на нациите - C3. Единственото попадение в срещата реализира появилият се от скамейката Валерий Громико в 76-ата минута. Атакуващият състезател се възползва от перфектно центриране на Кирил Печенин.

Беларус оглави групата на България

С победата отборът на Карлос Ферер излиза начело във временното класиране с актив от 4 точки, докато Люксембург е с 0 на дъното. Преди мача между България и Северна Ирландия „лъвовете“ са трети с 1 пункт, а британците – втори с три.

Как се разви мачът?

За загубилия тим едно полувреме изигра новият ляв бек на ЦСКА – Мика Пинто. Той се появи на терена след почивката, заменяйки Лоран Янс. Домакините имаха страхотен шанс в 29-ата минута, когато удар с глава на Елдин Дзогович излезе на сантиметри от целта. Около четвърт час преди да изтече редовното време Печенин центрира към Громико, който овладя, а впоследствие прониза съперниковия страж за 0:1. В края на сблъсъка Беларус пропусна да удвои своя аванс, но все пак се поздрави с трите точки.

ОЩЕ: Илиан Илиев: Много време публиката не ни подкрепяше, но сега има интерес

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес