Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Белгия не се паникьосват - отдадоха загубата си от Словакия на малшанс

18 юни 2024, 15:56 часа • 1390 прочитания

Няма място за притеснение в отбора на Белгия, въпреки шокиращата загуба на тима с 0:1 срещу Словакия в откриващия кръг на Евро 2024. Треньорът Доменико Тедеско и играчите му поеха отчасти вината за неубедителния им старт на кампанията, но и отдадоха принос на лошия си късмет, уверявайки феновете си в по-добри бъдещи резултати.

Какво не сработи за Белгия срещу Словакия?

След ранна грешка на Жереми Доку в 7-мата минута, която позволи на Иван Шранц да отвори головата си сметка, "червените дяволи" изпуснаха редица чисти положения. ВАР също не беше на страната на Белгия, като видео арбитрите отмениха два гола на Ромелу Лукаку.

ОЩЕ: Сензация на ЕВРО 2024! Белгия тръгна със загуба след 2 отменени гола на Лукаку (ВИДЕО)

Белгия-Словакия

Тедеско отдаде поражението по-скоро на лошия късмет и липсата на клинично докосване, отколкото на някакви по-дълбоки проблеми в състава: "Създадохме много възможности, имахме контрол над топката и не позволихме на Словакия да играе своята игра. Единственото нещо, което не беше перфектно, беше завършването ни."

Белгия продължава напред след провала на старта на Евро 2024

Капитанът Кевин Де Бройне повтори тези мисли и смята, че като цяло отборът е изглеждал добре: "Второто ни полувреме беше по-добро. Не играхме лошо - създадохме възможности, натиснахме ги, само че не вкарахме гол. Разбира се, сега е необходимо във втория ни мач да бъдем по-ефективни."

"Няма напрежение, имаме качеството, манталитета и доверието в нашия отбор. Ще се справим", допълни резервният играч Лоис Опенда, за когото бе отсъдена игра с ръка при втория отменен гол на белгийците.

Загубата в първия кръг означава, че няма място за грешки в следващите срещи на отбора. На 22 юни от 22:00 часа Белгия ще се изправи срещу окрилената Румъния, която разби Украйна.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес