Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ювентус и Астън Вила откриха Шампионска лига с победи, натоварена вечер за Георги Кабаков (ВИДЕО)

17 септември 2024, 21:45 часа • 992 прочитания

Отборите на Ювентус и Астън Вила откриха с победи основната фаза на Шампионска лига. Най-големият европейски клубен турнир се завърна с нов формат, в който 36 отбора се състезават в една и съща група, а българският рефер Георги Кабаков имаше честта да ръководи един от двата откриващи мача в надпреварата.

Ювентус победи ПСВ в Шампионска лига

Ювентус успя да победи ПСВ Айндховен с 3:1 като домакин. В средата на първото полувреме националът на Турция Кенан Йълдъз откри резултата, а само шест минути по-късно Уестън МакКени удвои. В 52' Николас Гонзалес вкара за 3:0, а в края на мача Исмаел Сайбари отбеляза почетно попадение за гостите от Айндховен.

Астън Вила разби Йънг Бойс

Астън Вила пък успя да победи Йънг Бойс с 3:0 като гост в Швейцария в мач, който бе ръководен от българския рефер Георги Кабаков. Юри Тилеманс откри резултата в 27-ата минута, а десетина минути по-късно Джейкъб Рамзи удвои. В 86-ата минута пък Амаду Онана оформи крайното 3:0 в полза на гостите.

Натоварена вечер за Георги Кабаков

Георги Кабаков пък имаше доста работа в мача, като показа общо пет жълти картона, а също така трябваше на три пъти да работи със системата ВАР. Първо в 43-ата минута ВАР се намеси при гол за Астън Вила за игра с ръка на Оли Уоткинс. После гол на Джон Дуран отново бе отменен след преразглеждане с ВАР.

В края на мача Кабаков прегледа с ВАР и ситуация за дузпа в полза на Астън Вила, но отсъди, че няма нарушение. Репортаж от мача може да видите във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес