Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уругвайски футболисти се сбиха с фенове на Колумбия след загубата на полуфинала на Копа Америка (ВИДЕО)

11 юли 2024, 14:48 часа • 662 прочитания

Играчите на Уругвай влязоха в сблъсък с фенове на съперника след поражението на полуфинала на Копа Америка в сряда. След като Колумбия постигна победа с 1:0, видеоклипове в социалните медии показаха как играчи на "Ла Селесте" се качват на трибуните и си разменят удари с колумбийски фенове, в резултата на което служители по сигурността се намесват, за да възстановят реда.

Дарвин Нунес и Роналд Араухо в центъра на мелето

Уругвайските футболисти Дарвин Нунес и Роналд Араухо бяха сред участниците в челните редици на мелето. Капитанът Хосе Мария Хименес заяви, че играчите са се опитали да защитят семействата си.

"Позволете ми да кажа нещо, преди да ни прекъснат, защото не искат да казвам нищо за това, което се случва, но това е катастрофа", каза Хименес пред медиите. "Моля ви, бъдете внимателни, нашите семейства са на трибуните, има малки новородени бебета. Това е катастрофа! Нямаше полиция и трябваше да защитаваме семействата си."

"За това са виновни двама или трима души, които са изпили прекалено много питиета и не знаят как да пият", добави още той.

Играчи и персонал от Колумбия и Уругвай също бяха въвлечени в конфронтация на терена след последния съдийски сигнал.

"Мислех, че инцидентът завърши с някакъв спор в средата на терена и когато видях, че това се случва, отидох в съблекалнята", заяви на пресконференция треньорът на Уругвай Марсело Биелса. "Помислих си, че те благодарят на феновете за тяхната подкрепа. Но след това научих, че за съжаление там е имало някакви проблеми."

Ръководният орган на южноамериканския футбол КОНМЕБОЛ заяви, че разследва инцидента и че категорично осъжда всички прояви на насилие, които засягат футбола.

Попадението на Джеферсън Лерма през първото полувреме осигури на Колумбия място на финала в неделя, докато Уругвай ще играе с Канада за третото място.

ОЩЕ: След 23 години: 10 от Колумбия надвиха Уругвай и се класираха за финал на Копа Америка (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес