Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Юнайтед счупи каръка при дузпите и си уреди финал срещу Сити (ВИДЕО)

23 април 2023, 21:28 часа • 1485 прочитания

Английският гранд Манчестър Юнайтед успя да се класира за финала на ФА Къп, побеждавайки Брайтън след дузпи в полуфинален сблъсък на "Уембли". В редовното време двата тима не успяха да си отбележат гол, завършвайки 0:0, но при дузпите "дяволите" спечелиха със 7:6.

В предпазлив сблъсък Юнайтед и Брайтън не успяха да си отбележат попадение, като опасни ситуации почти нямаше. "Дяволите" имаха известен превес в притежанието на топката, но головите ситуации пред двете врати бяха изравнени.

След 120 минути битка дойде ред и на дузпите, където и двата отбора показаха железни нерви. Футболистите на Брайтън и Юнайтед се оказаха безгрешни до седмите дузпи, когато Соли Марч пропусна от бялата точка. Виктор Линдельоф вкара следващата дузпа и класира тима за финала. Преди това Манчестър Юнайтед бе загубил 7 от последните си 8 мача, решени с изпълнение на дузпи.

На големия финал Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу градския си съперник Манчестър Сити. Сблъсъкът е на 6 юни, като "дяволите" ще имат шанса да спечелят втори трофей през сезона след Карабао Къп. Сити пък продължава битката на три фронта - във ФА Къп, Висшата лига и Шампионска лига. 

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес