Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Убиец в прогнозите и опит за саботаж! Кой удобно "забрави" мач на ЕВРО 2024? (ВИДЕО)

24 юни 2024, 19:00 часа

Убиец в прогнозите - така изглежда спортният редактор на Actualno.com Джем Юмеров след първите 9 дни на ЕВРО 2024. Той води убедително в класирането пред колегите си Бойко Димитров, Стефан Йорданов и Иво Вецев. А един мач удобно бе "забравен" в прогнозите в студиото - нещо, в което Джем видя опит за саботаж срещу него.

Реклама

След 9 дни: Кой води в прогнозите за ЕВРО 2024?

Играта с прогнози за Европейското първенство обхваща точни резултати на всички мачове на турнира, като за познат точен резултат се присъждат 3 точки, а за познат знак - 1 точка. До 23 юни Джем Юмеров може да се похвали с цели седем познати точни резултата - статистика, която му отрежда убедително първото място.

Класиране в играта с прогнози до 23 юни:

  1. Джем - 27 точки
  2. Бойко - 21 точки
  3. Стефан - 20 точки
  4. Иво - 16 точки

Спортните журналисти продължиха с прогнози за мачовете от последните два дни на груповата фаза - 25 и 26 юни. А тези два дена предлагат цели осем срещи. Някои редактори се покриха с еднакви прогнози, докато други опитаха да потърсят изненада и обрат в надпреварата с по-необичайни прогнози за точен резултат.

Стефан Йорданов, Бойко Димитров, Джем Юмеров Actualno.com

Изненада в последния мач на Нидерландия в група D?

"Австрийците показват много добро лице. Със сигурност ще затруднят Нидерландия, но все пак смятам, че класата на "оранжевите" ще стигне за трудна победа", каза Джем Юмеров. Победа за "лалетата" очакват и Бойко Димитров и Иво Вецев. Стефан Йорданов обаче е на мнение, че Австрия може да измъкне нещо от срещата (прогнози за точен резултат - чуйте във видеото).

Няма две мнения: Франция ще отнесе Полша 

"Моите приятели, полячетата, са скандално слаби на това европейско първенство. Слаби са, но продължавам да твърдят, че имат своите шансове", каза Бойко Димитров, който все пак за пръв път прогнозира Полша да падне. И логично, тъй като "Дружина полска" ще се изправи в последния си мач срещу финалиста от Мондиал 2022 Франция. А Джем Юмеров смята, че Килиан Мбапе ще се завърне с гол в този мач.

Килиан Мбапе

Ще започне ли Англия да играе футбол?

Отборът на Англия, който разочарова с плахата си игра в първите два мача, се изправя срещу Словения в последния си мач в група C. Спортните редактори очакват нов неубедителен мач за "трите лъва", но все пак с победа. Джем заяви, че очаква някои промени в състава на Англия - Фил Фодън в ролята на "десетка", както и Антъни Гордън сред титулярите.

Сърбия ще спасява сезона на изостанал в прогнозите

След като потърси изненада в двубоя между Нидерландия и Франция, Стефан Йорданов подходи със същата стратегия и за двубоя между Дания и Сърбия. Напук на прогнозите на колегите си за победа на "червения динамит", Стефан прогнозира зрелищно равенство 2:2. Той се обоснова с това, че сърбите имат силна атака, но и слаба защита - и са способни да измъкнат точка от датчаните.

Душан Влахович

Португалия ще бие много по-лесно без Роналдо

Що се отнася до последния мач на Португалия, Джем Юмеров сподели непопулярното мнение, че "мореплавателите" могат да печелят много по-лесно мачовете си, ако Кристиано Роналдо не е титуляр. Все пак той смята, че Португалия ще вземе победата. На същото мнение са и неговите колеги, като Стефан очаква атаката на португалците да играе по-освободено и да се развихри.

Саботаж? Удобно "забравеният" мач на ЕВРО 2024

В края на предаването водещият на студиото Стефан Йорданов удобно "изпусна" един от мачовете за прогнози. А Джем бързо заподозря опит за саботаж, тъй като срещата бе с участието на отбора, който следи най-изкъсо - Турция. Въпреки това самият Джем заяви, че трудно може да даде прогноза за мача на турците срещу Чехия, преди да види стартовия състав на недолюбвания от него селекционер Винченцо Монтела.

На чии прогнози не трябва да се вярва и кой какво ще се случи в "групата на непредсказуемостта" - гледайте във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес