Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турция подчини Германия насред Берлин (ВИДЕО)

19 ноември 2023, 00:25 часа • 9180 прочитания
Реклама

Турция затвърди добрата си форма при новия национален селекционер Винченцо Монтела с трета поредна победа. Южната ни съседка подчини с 3:2 Германия на "Олимпиащадион" в Берлин. Макар че подвизаващият се като ляв краен защитник но всъщност нападател Кай Хавертц откри още в петата минута, до почивката гостите съумяха да обърнат чрез красиви попадения на Ферди Кадиоолу и Кенан Йълдъз.

Германия изравни, но Турция все пак стигна до успех

В началото на второто полувреме нападателят на Борусия Дортмунд Никлас Фюлкруг възстанови паритета. "Лунните звезди" можеха отново да поведат, но страхотен шут на Салих Йозджан срещна гредата. В 71-вата минута голмайсторът Хаверц се превърна в антигерой за Бундестима, защото игра с ръка в наказателното поле, за което турците получиха правото да изпълнят дузпа.

ОЩЕ: Хърватия постигна важна победа по пътя за Евро 2024 (ВИДЕО)

Турция Германия

Юсуф Саръ носи победата

Зад топката застана появилият се като резерва Юсуф Саръ и не сбърка за 3:2. В заключителната фаза вратарите Кевин Трап и Алтай Байъндър се отчетоха с важни намеси. Така възпитаниците на Монтела прибавиха Германия към Хърватия и Латвия в списъка си от жертви.

В същото време Франция наниза 14 гола! Румъния и Нидерландия се класираха за Евро 2024 (ВИДЕО и подробности вижте в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес