Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тактическата промяна, с която Турция ще стопира Португалия

21 юни 2024, 15:41 часа

Турция се готви за решаващ двубой на Евро 2024 срещу световния колос Португалия. Селекционерът на южните ни съседи Винченцо Монтела планира да изненада съперника с няколко леки промени в състава, които ще доведат до тактически иновации.

Реклама

Винченцо Монтела е измислил как да спре Португалия

Италианският специалист все още не е взел крайно решение за отбора, който ще излезе на терена, но със сигурност отново под рамките на вратата ще застане Мерт Гюнок. Треньорът е обмислял да заложи на Зеки Челик, който има по-силна защита, на десния бек, но фактът, че Мерт Мюлдюр вкара гол и като цяло игра добре в първия мач, малко го е объркал, пишат турските медии.

ОЩЕ: Арда Гюлер подобри рекорд на Кристиано Роналдо със снаряд от 118 км/ч (ВИДЕО)

Дните до Евро

Играч на Борусия Дортмунд е козът на Турция

Останалите бранители ще си останат същите. Самет Акайдън и Абдулкерим Бардакчъ са централна двойка, а Ферди Кадиолу - ляв краен защитник. По-сериозни промени са предвидени за халфовата линия. Очаква се футболистът на Борусия Дортмунд Салих Йозджан да замени Оркун Кьокчю и да застане до Каан Айхан в средата на терена.

Солиден блок в средата на терена

Йозджан е с далеч по-ярко изразени дефанзивни функции от Кьокчю, което кара Монтела да предприеме ротацията. По този начин Хакан Чалханоолу ще играе по-близо до атаката и ще демонстрира пълния си потенциал, а в същото време пред бранителите ще има солиден блок, оформен от Салих Йозджан и Каан Айхан.

Талант в атака

Вундеркиндът на Турция Арда Гюлер ще действа по дясното крило, а Баръш Алпер Йълмаз ще е на върха на нападението. За левия фланг спорят Кенан Йълдъз и разписалият се при победата над Грузия Керем Актюркоолу. По всяка вероятност все пак състезателят на Ювентус ще попадне сред първите 11.

ОЩЕ: На 18, а световни звезди за милиони: Турция ражда футболни таланти (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес