Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Тайното споразумение", заради което Ерик тен Хаг ще остане на "Олд Трафорд"

08 октомври 2024, 11:40 часа • 516 прочитания

Мнозина смятат, че дните на Ерик тен Хаг начело на Манчестър Юнайтед са преброени, и че когато и да бъде уволнен нидерландския специалист - ще е твърде късно. Но в съдбовния ден, в който предстои да се вземе решение за бъдещето на клуба, се съобщава, че ръководството не мисли да уволнява Тен Хаг въпреки най-лошия старт в историята на "червените дяволи". А зад това решение стои едно "тайно споразумение".

В Юнайтед не мислят да се разделят с Тен Хаг

Равенството с 0:0 срещу Астън Вила в неделя означава, че "червените дяволи" нямат победа в пет мача във всички турнири, а в момента са едва на 14-то място в класирането на Висшата лига. Тен Хаг е подложен на огромен натиск на "Олд Трафорд", но според ESPN йерархията на Юнайтед иска да избегне уволнението на нидерландеца.

Причината, поради която Тен Хаг най-вероятно ще запази поста си

След спечелването на ФА Къп през май в Манчестър Юнайтед предпочетоха да удължат договора на Тен Хаг, като от клуба признаха, че искат да запазят вярата си в него. Но от началото на новия сезон ситуацията е още по-катастрофална и от миналия. Въпреки това се съобщава, че те искат да продължат с нидерландеца начело. Друга причина е "тайно споразумение" между членовете на борда, което гласи, че те не смятата да го уволнят, след като му повериха 200 милиона за нови играчи през летния трансферен прозорец. А по този казус, самият Тен Хаг призна наскоро, че летните попълнения вече са се провалили...

Ерик тен Хаг

Въпреки желанието на ръководството да задържи Тен Хаг, клубът трябва да вземе огромно решение относно бъдещето му и това ще се реши по време на срещата  във вторник. Помощник-треньорът Рууд ван Нистелрой е фаворит за заместник на Тен Хаг. Освен това Симоне Индзаги и Томас Тухел са сочени като потенциални варианти за поста на "Олд Трафорд".

ОЩЕ: Тен Хаг след поредната издънка: Не ни съдете сега, а в края на сезона

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес