Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сърбия спря еврошампиона Испания, Роналдо донесе победа на Португалия над Хърватия (ВИДЕО)

06 септември 2024, 00:33 часа • 5705 прочитания

Европейският шампион Испания не успя да победи Сърбия на старта на турнира Лигата на нациите, завършвайки при резултат 0:0 в Белград. "Ла Фурия Роха" игра с най-големите си звезди, но не успя да преодолее домакинския страж Предраг Райкович.

Ламин Ямал

Испания не успя да вкара на Сърбия в Белград

Испания имаше пълен контрол над владението на топката и създаде куп голови положения, но не успя да стигне до достатъчно чисти шансове за попадение. Сърбия бе в по-пасивна роля в мача, но също имаше своите възможности да отбележи гол.

Португалия победи Хърватия с гол на Роналдо

По същото време се играха и още няколко мача от Лига А на Лигата на нациите. Португалия успя да победи Хърватия с 2:1 като домакин, като Кристиано Роналдо успя да се разпише за "мореплавателите". Диого Далот също вкара, но и успя да си отбележи автогол.

Дания излъга Швейцария в края, Полша надви Шотландия в голово шоу

Дания победи Швейцария с 2:0 като домакин след два червени картона за играчи на "кръстоносците". Нико Елведи бе изгонен в 50-ата минута, а Гранит Джака също получи червен картон в 87-ата мин. Доргу и Хойберг вкараха за Дания в заключителните 10 минути от мача.

Полша победи Шотландия с 3:2 като гост, като Роберт Левандовски вкара от дузпа за "Дружина полска" и бе най-силният играч на терена. Шимански и Залевски също се разписаха, като вторият също вкара от дузпа, тъй като Лева бе напуснал игра.

Якуб Пьотровски от Лудогорец се появи като резерва в 72-ата минута. За Шотландия се разписаха Били Гилмор и Скот Мактомини. Мачове се играха и в Лига С на Лигата на нациите: Швеция победи Азербайджан с 3:1 като гост, Словакия надви Естония с 1:0 като гост, а България не успя да победи Беларус (какво се случи в групата на "лъвовете" - четете в линка).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес