Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Строги наказания за испански фенове заради расизъм

31 януари 2023, 11:23 часа • 481 прочитания

Фенове на Реал Валядолид ще получат строги наказания заради расизъм. Инцидентът се е случил по време на двубоя с Реал Мадрид, а обект на атаките е бил крилото на „кралете“ Винисиус Жуниор. Срещата се игра на 29 декември 2022 година, като „белия балет“ се наложи с 2:0.

Според медиите в Испания властите в страната са идентифицирали десетима привърженици на тима от Валядолид, които са обиждали бразилеца на расова основа. Те ще бъдат наказани с цялата строгост на закона, като се предвижда всеки от виновните да получи едногодишна забрана за посещение на спортни мероприятия, както и глоба в размер на 4 хиляди евро.

Испанските власти също така са започнали разследване, за да бъдат установени самоличностите на хората, които обесиха манекен с лика на Винисиус от мост в Мадрид. Неприятният инцидент се случи миналата седмица преди дербито между Реал и Атлетико. Предполага се, че зад грозната постъпка е фракцията на „дюшекчиите“ - „Фронт Мадрид“. Крайнодясната групировка не за първи път се замесва в подобни скандали.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес