Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След трудния старт на сезона: Фенербахче на Моуриньо се развихри за нов разгром (ВИДЕО)

30 август 2024, 22:59 часа • 1462 прочитания

Фенербахче постигна втора поредна категорична победа в турската Суперлига. "Жълтите канарчета" разгромиха Аланяспор с 3:0 в двубой от четвъртия кръг на шампионата. Над всички за истанбулския гранд бе Душан Тадич, който се отчете с две попадения. Гол и асистенция записа една от другите звезди на тима - Един Джеко.

Душан Тадич и Един Джеко блестят за Фенербахче

Домакините стартираха силно срещата. Един Джеко пропиля два хубави шанса в първите минути, а удар на Тадич с глава бе спасен от Ташкъран. Момчетата на Специалния продължиха да доминират. Техни претенции за дузпа в 30-ата минута не бяха уважени. 120 секунди преди почивката Джеко намери Душан Тадич, който откри резултата с изстрел по земя.

ОЩЕ: Официално: Моуриньо ще разчита на още един бивш играч на Юнайтед във Фенербахче

Пас от Ливакович, гол на Тадич

През второто полувреме Доминик Ливакович трябваше да демонстрира рефлекс. Малко по-късно след негово дълго подаване Тадич удвои аванса на "жълто-сините". В 67-ата минута появилият се от скамейката Ирфан Джан Кахвечи асистира на Един Джеко за 3:0. До края на мача резервата Ен-Несири пропусна добра възможност.

Така Фенербахче събра актив от 10 точки в първите 4 мача от турската Суперлига. Отборът на Жозе Моуриньо вече радва феновете си с разгромни победи, въпреки че в началото на сезона не успя да се класира за групите на Шампионска лига и записа няколко колебливи представяния.

ОЩЕ: На 34 още го може! Чиро Имобиле поведе Бешикташ към разгром и Лига Европа (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес