Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След резила с Япония: Германската федерация уволни Ханзи Флик

10 септември 2023, 22:29 часа • 3881 прочитания
Реклама

Германската футболна асоциация уволни селекционера на националния отбор Ханзи Флик. Това стана ден след срамната домакинска загуба от Япония с 1:4 в приятелски мач и ужасната серия от поражения на Бундестима. Раздялата се случва само няколко месеца преди Европейското първенство през 2024 година, на което именно Германия ще бъде домакин. 

Германия е в криза

Флик пое Маншафта през 2021 година, но записа само 4 победи в последните си 17 двубоя, като имаше голям крах и на Мондиала в Катар, където отборът отпадна още в груповата фаза. Бившият треньор на Байерн Мюнхен отказа да подаде оставка при резила срещу Япония. Специалистът  изтъкна добрата си работа с футболистите и акцентира върху вярата в собствените качества. 

ОЩЕ: 365 дни до ЕВРО 2024: Германия вече "знае" докъде ще стигне в турнира?!

Думите на президента на Германската федерация

"Съгласихме се, че тимът на Германия има нужда от нов импулс след последните разочароващи резултати", предаде пресслужбата думите на президента Бернд Нойендорф . "За мен това бе едно от най-трудните решения, откакто съм на поста, защото ценя Ханзи Флик и помощниците му като футболни експерти и хора. Но спортните успехи се явяват основен приоритет на федерацията и това решение бе неизбежно", добави той. Функциите на треньор поне временно ще изпълнява досегашният директор на Германия Руди Фьолер.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес