Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сити стигна до точка срещу 10 от Арсенал в 98-ата минута! Съдия влуди Гуардиола (ВИДЕО)

22 септември 2024, 20:43 часа • 674 прочитания

Арсенал бе съкрушен в 98-ата минута при визитата си на Манчестър Сити в дербито от петия кръг на Висшата лига. На "Етихад" двата гранда завършиха 2:2. "Артилеристите" играха цяло полувреме с човек по-малко и се пропукаха в последните секунди, когато Джон Стоунс изравни резултата.

При гола за 1:1 на Рикардо Калафиори Пеп Гуардиола избухна срещу главния съдия Майкъл Оливър и едва не счупи седалка. Така "гражданите" остават на върха във временното класиране с 13 точки, а тимът на Микел Артета заема четвъртото място с 11 пункта.

ОЩЕ ОТ ВИСШАТА ЛИГА: Юноша на Манчестър Юнайтед и гредите отчаяха "червените дяволи" (ВИДЕО)

Арсенал и Сити не се победиха в драматичен мач на "Етихад"

Срещата стартира прекрасно за домакините. Савиньо изведе Холанд сам срещу Давид Рая. Норвежецът, който трудно може да сгреши от подобна ситуация, матира стража за 1:0 и реализира своя гол №100 за Сити. Малко по-късно Гюндоган уцели греда от пряк свободен удар. Родри пък получи контузия и бе заменен от Ковачич.

Гуардиола побесня! Арсенал изравни с интересен гол

В 22-рата минута Рикардо Калафиори възстанови паритета с хубав шут. Това предизвика бурни протести от страна на Пеп Гуардиола и неговите възпитаници, защото преди атаката на "топчиите" главният съдия Майкъл Оливър привика Уолкър и Партей, за да им обясни нещо. Така отсъденият фал бе изпълнен по-напред, а крайният бранител на "небесносините" не успя да се върне и да покрие Мартинели, който асистира на Калафиори.

Стоунс изравни в 98-ата минута!

В края на първата част Габриел Магаляеш засече центриране на Сака и изведе Арсенал напред. В добавеното време Тросар блъсна Силва и получи втори жълт картон, с което остави Арсенал с 10 души на терена. След почивката футболистите на Манчестър Сити тотално доминираха. Рая направи няколко много важни спасявания, а и защитата пред него се справяше до 98-ата минута. При центриране от корнер и хаос в наказателното поле топката попадна в Стоунс, който оформи крайното 2:2.

ОЩЕ ОТ ВИСШАТА ЛИГА: Ливърпул си свърши работата за полувреме, Тотнъм с втора победа във Висшата лига (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес