Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на УЕФА: Срамно е, че Саутгейт е осмиван и обиждан, финалът на Евро 2024 ще е страхотен

13 юли 2024, 10:59 часа • 606 прочитания

Президентът на УЕФА Александър Чеферин защити селекционера на Англия Гарет Саутгейт от критиките, които търпи в своята родина заради представянето на „трите лъва“ в някои от мачовете на Европейското първенство по футбол. Специалистът изведе тима си до финала на надпреварата, но въпреки това медиите на Острова не спират да го нападат.

Чеферин бе категоричен, че подобно отношение към националния селекционер на Англия е срамно, предвид факта, че Саутгейт изведе Англия до втори пореден финал на Европейко първенство. Шефът на УЕФА също така обеща, че финалът на Евро 2024 ще бъде страхотен.

„Надявам се някои от медиите да се извинят“

Александър Чеферин

“За мен е срамно, че Гарет Саутгейт, който е най-успешният треньор на Англия, трябваше да изтърпи такова отношение след мачове, които, въпреки че не бяха перфектни, те не загубиха. Той беше осмиван и обиждан. Надявам се, че някои от медиите ще се извинят - макар че не го очаквам”.

“Финалът ще бъде страхотен. Според мен испанският отбор игра най-добрия футбол на турнира - и то не само младите играчи. Родри и Фабиан Руис бяха невероятни. От друга страна, Англия разполага с много добри играчи и според мен те се подобряват и стават все по-силни от мач на мач”, каза Александър Чеферин пред английския вестник "Таймс".

Самият Саутгейт заяви, че последните седмици са били като влакче на ужасите.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес