Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шампионският гол на златната резерва, който възкачи Испания на престола (ВИДЕО)

15 юли 2024, 00:15 часа • 3248 прочитания

Четвърта европейска титла за Испания! "Ла Фурия", която започна Евро 2024 като приятната изненада в първите мачове, постепенно се превърна в абсолютен фаворит за титлата. Във финалния мач срещу Англия отборът на Луис де ла Фуенте доказа, че това определение му приляга.

Футболът спечели! 

Испания започна второто полувреме с бърз гол на Нико Уилямс още в първата минута и вдъхновена от попадението, често застрашаваше вратата на Джордан Пикфорд. В 72-рата минута Коул Палмър успя да изравни за Англия и върна интригата в мача. В резултат на това Испания се задейства по двата фланга.

Раздвижването в лявата зона на испанската атака даде резултат, като Микел Оярсабал засече подаването на Марк Кукурея и вкара решителния гол във финала. Така "Ла Фурия" спечели рекордната си четвърта титла от европейски шампионати и еднолично зае първата позиция.

Въпреки грешките, които допускаха по време на турнира, испанците показаха силата на отборния дух. Те достигнаха до европейската титла с нападателен футбол, като отбелязаха 15 гола в Германия. По пътя си към големия финал Испания победи отбори като Италия, Португалия и Германия. "Ла Фурия" показа превъзходство във всичките си мачове на турнира и с повече точни удари, повече голови ситуации и повече контрол над топката, беше отборът, който заслужено спечели европейската корона.

ОЩЕ: Испания е шампион на ЕВРО 2024! "Ла Роха" разплака Англия на Саутгейт с гол в края (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес