Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Селтик удари Рейнджърс в голово шоу и поведе с 8 точки (ВИДЕО)

08 април 2023, 20:32 часа • 1657 прочитания

Селтик победи Глазгоу Рейнджърс в дербито на Шотландия от 31-ия кръг на местната Висша лига. По този начин „детелините“ поведоха с осем точки пред големия си съперник. Двубоят бе изключително динамичен, като в крайна сметка завърши с успех с 3:2 за домакините. До края на редовния сезон в първенството остават два кръга.

Селтик започна по-добре срещата и поведе в средата на първото полувреме, когато Матю О'Райли намери отлично Киого Фурухаши и той с прецизен удар елиминира Алън МакГрегър. В последната минута на първата част Рейнджърс изравни. Джеймс Тавърниър изпълни по отличен начин пряк свободен удар и не остави никакви шансове на стража на домакините.

„Детелините“ отново поведоха в срещата в 62-ата минута. Киого Фурукаши се възползва от добро подаване на Жота и реализира за 2:1. Това даде допълнителен импулс на играчите на Селтик, които вкараха трети гол в 73-ата минута, като негов автор стана Жота. Малко по-късно гостите стигнаха до почетно попадение чрез Джеймс Тавърниър, но силите им стигнаха само до там.

Глазгоу Рейнджърс Селтик

След успеха си Селтик събра 88 точки и е лидер във временното класиране. Втори е тимът на Рейнджърс със 76. На трета позиция е Абърдийн с 47.

В края на февруари двата тима се срещнаха в турнира за Купата на Лигата, като двубоят бе белязан от масов бой.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес