Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сасуоло попари Ювентус, Леао герой за Милан (ВИДЕО)

23 септември 2023, 21:11 часа • 1353 прочитания

Сасуоло хвърли бомбата на петия кръг в Серия А, след като победи Ювентус с 4:2 у дома. „Неровердите“ изиграха много силен двубой и заслужиха трите точки. Поражението пък е първо за „старата госпожа“ във вътрешното първенство от началото на сезона.

Ювентус записа първата си загуба през сезона

Двубоят започна по отличен начин за Сасуоло, след като още в 13-ата минута Арманд Лауриенте се разписа със силен удар. Ювентус обаче отговори почти веднага и в 21-ата минута Матиас Виня си отбеляза автогол след силно центриране в наказателното поле на Федерико Киеза. Малко преди края на първата част Доменико Берарди вкара втори гол за Сасуоло.

Ювентус вдигна оборотите след почивката и десетина минути преди края на редовното време изравни. Фаджоли намери по отличен начин Федерико Киеза, който се разписа с много прецизен удар. Само 3 минути по-късно обаче Сасуоло нанесе съкрушителния си удар. Шчесни не се намеси добре след удар от разстояние и топката падна на крака на Андреа Пинамонти, който отблизо вкара за 3:2. В добавеното време пък всичко за Юве приключи, след като Федерико Гати си отбеляза автогол.

Милан победи трудно Верона

В друг мач от деня Милан победи трудно Верона. Двубоят на стадион „Сан Сиро“ завърши при резултат 1:0 за „росонерите“. В герой за тима на Стефано Пиоли се превърна Рафаел Леао, който се разписа още в осмата минута на двубоя. Това бе трето попадение за португалеца в Серия А за сезона.

След успеха си Милан събра 12 точки и се изравни с лидера Интер, който обаче е с мач по-малко. В предния кръг „нерадзурите“ разбиха градския си съперник с категоричното 5:1. На трето място пък изненадващо се намира тима на Лече с 11 точки. Четвърти е Ювентус с 10.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес