Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само 5 удара: Доказателството, че Англия разочарова на старта на ЕВРО 2024

19 юни 2024, 16:33 часа

Първият кръг от групите на Европейското първенство по футбол приключи. За някои отбори стартът на Евро 2024 беше повече от добър, докато за други това далеч не беше така. Днес ще разгледаме класацията на най-големите разочарования до момента в груповата фаза на тазгодишното първенство.

Реклама

Англия сред отборите с най-малко удари на старта на Евро 2024

Считаната за един от основните фаворити Англия разочарова феновете си с монотонна игра и само 5 удара, отправени към вратата на сръбския отбор. С това „трите лъва“ заемат второ място в класацията на най-разочароващите отбори. Те все пак успях да възтържествуват над отбора на Сърбия с гол в 13-тата минута от звездата на Реал Мадрид Джуд Белингам.

Фил Фодън

"Трите лъва" отправиха само 5 удара срещу Сърбия

Единственият отбор, който бие британците по най-малък брой удари, е шотландският, който има само един. Но срамното за Англия е, че дори по-скромни отбори като Унгария и Австрия са пред страната в класацията

Шотландия – 1 удар

Както се очакваше още преди мача, Шотландия беше помляна от Германия с 5:1 в полза на Бундестима. Шотландците може и да ни изненадат в дербито срещу Швейцария, но това изглежда като доста трудна задача. Момчетата на Стив Кларк имат само 1 победа в последните си 10 мача, което ни навежда на мисълта, че те най-вероятно ще си пътуват към вкъщи скоро.

Отбор нa Шотландия

Чехия – 5 удара

Битката между португалци и чехи беше изключително интересна, особено когато чешкият отбор поведе след удар на Лукаш Провод в 62-рата минута, но отличната им работа се провали малко по-късно от два гола, дошли след техни грешки.

Унгария – 6 удара

След загубата им с 3:1 срещу Швейцария, в родината си те бяха обвинени в допускане на твърде небрежни грешки. Треньорът на тима дори изрази виждането си за мача срещу Германия, който е тази вечер: „Победата изглежда невъзможна“.

Австрия – 6 удара

Австрийците загубиха двубоя срещу Франция с 0:1. Тимът на Ралф Рангник контролираше топката, но така и не успя да отправи достатъчно удари към противниковата врата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Слаб Кристиано, некадърен Лукаку: Кой ще затвори устата на "многознайкото"? (ВИДЕО)

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес