Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сагата продължава: Албания и Хърватия отнесоха солени глоби заради Даку

24 юни 2024, 13:44 часа

Защитникът на Албания Мирлинд Даку отнесе солидна глоба от дисциплинарната комисия на УЕФА, след като в два мача предизвиква феновете с националистически скандирания. От европейската централа смятат, че това опорочава футбола. Положението ескалира, когато Даку се присъедини с мегафон към скандиранията срещу Сърбия и Република Северна Македония след дербито между Албания и Хървания, което завърши с равенство 2:2.

Реклама

От УЕФА съобщиха, че албанецът е признат за виновен за „използване на спортни събития за прояви от неспортен характер и за опорочаване на футболния спорт“.

Мирлинд Даку

Албания отнесе солена глоба

„Червено – черните“ ще трябва да заплатят глоби в размер на 47 250 евро за инциденти по време на мача. 26-годишният играч се извини за поведението си с пост в социалните мрежи, понеже УЕФА назначи вътрешен следовател, който ще проучи поведението му. Той е играч на Албания от миналата година, след като използва правото си от ФИФА да се премести от отбора на Косово.

Днес (24.06) Албания се изправя срещу Испания в решаващ мач от груповата фаза. Ако тимът успее са преодолее противника си, Мирлинд Даку ще отпадне от него и ще пропусне осминафиналите.

Хърватия също под ножа

Срещу албанската и хърватската федерация също са повдигнати обвинения за „потенциално расистко и/или дискриминационно поведение“ от страна на привържениците. „Шахматистите“ трябва да заплатят 27 500 евро за това, че беше хвърлена фойерверка на „Фолкспаркщадион“ в Хамбург.

От футболната федерацията на Албания призоваха феновете да избягват инциденти и безредици.

ОЩЕ: Гол в 100-атната минута позволи на Унгария да мечтае за 1/8-финал на Евро 2024 (ВИДЕО)

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес