Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С „гол от Халите“: Дания открадна точка от Англия и мечтае за 1/8-финалите на Евро 2024 (ВИДЕО)

20 юни 2024, 20:54 часа
Реклама

Дания открадна точка от Англия в мача помежду им и мечтае за класиране на 1/8-финалите на Европейското първенство по футбол в Германия. Срещата във Франкфурт завърши при резултат 1:1.

Реклама

В герой за „червения динамит“ се превърна дефанзивният халф Мортен Хюлманд, който се разписа с топовен удар от около 30 метра. Малко преди това Хари Кейн бе дал преднина на „трите лъва“.

Хюлманд наказа Англия от над 30 метра

Срещата започна с минута мълчание в памет на бившия генерален секретар на УЕФА Герхард Айгнер, който почина днес на 80-годишна възраст. В началото на мача двата тима опитаха да затруднят стража на съперника, но така и не стигнаха до нещо запомнящо се.

Все пак в 18-ата минута Англия поведе. Виктор Кристиансен допусна груба грешка и позволи на Кайл Уолкър да навлезе в наказателното поле на Дания, където намери Букайо Сака. Крилото пък подаде към Хари Кейн, който от близко разстояние не сгреши за 1:0.

Десетина минути преди края на редовното време на първата част Дания изравни. Мортен Хюлманд се разписа със страхотен удар от около 30 метра, който не остави никакви шансове на стража на „трите лъва“ Джордан Пикфорд.

Англия удари греда след почивката

След почивката Англия вдигна оборотите и създаде някои добри положения пред вратата на Каспер Шмайхел. В 52-ата минута Букайо Сака бе много близо до гол, след като изпревари защитник на датчаните и навлезе в наказателното поле, но ударът му с глава мина покрай левия страничен стълб.

Само четири минути по-късно Англия отново бе на косъм от попадение. Ударът на Фил Фодън от дистанция обаче срещна левия страничен стълб на Шмайхел. Последва размяна на добри положения, които обаче не доведоха до попадение. До края на срещата повече голове не паднаха и двата тима си разделиха по една точка.

Класирането в група „С“ на Евро 2024

След равенството Англия събра 4 точки и заема първо място във временното класиране в група „С“. На втора позиция е тимът на Дания с 2 пункта. Толкова има и третият Словения. На последно място е съставът на Сърбия с 0 точки. В последния кръг тимът на Дания среща Сърбия, докато Англия има мач със Словения.

ОЩЕ: На Англия трябва да ѝ леят куршум - няма толкова уплашен отбор на Европейското! (ВИДЕО)

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес