Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рома удари "почервенял" Наполи, Интер не сдаде върха (ВИДЕО)

23 декември 2023, 23:44 часа • 3647 прочитания

Рома надви Наполи с 2:0 в дербито от 17-ия кръг на Серия "А". На "Олимпико" попаденията в двубоя реализираха появилият се като резерва Лоренцо Пелегрини в 76-ата минута и Ромелу Лукаку в добавеното време на сблъсъка. Преди това Матео Политано остави "небесносините" с човек по-малко на терена, получавайки директен червен картон. В заключителната фаза на мача Виктор Осимен също бе изгонен. Така "вълците" изпревариха "партенопейците" с една точка и се изкачиха до шестото място с 28 пункта на своята сметка.

Бове изтърва "златни" шансове за Рома

Двата отбора започнаха предпазливо срещата. Едва в 19-ата минута дойде първото по-интересно положение. Ромелу Лукаку подаде към Едоардо Бове, чийто изстрел се отби от напречната греда. 120 секунди по-късно 21-годишният италианец пропиля нова страхотна възможност сам срещу Алекс Мерет.

ОЩЕ ОТ СЕРИЯ А: Гол в 90-а спаси Милан от издънка, Фио и Лацио с ценни победи в борбата за топ 4 (ВИДЕО)

Наполи остана с човек по-малко и "вълците" се възползваха

Неаполитанци опитаха да отвърнат, но така и не стигнаха до 100%-ов голов шанс. В 66-ата минута ситуацията за тях се влоши, тъй като Политано получи директен червен картон за удар без топка. Възпитаниците на Моуриньо се възползваха от численото преимущество четвърт час преди да изтече редовното време. Появилият се минути по-рано на терена Пелегрини матира противниковия страж с воле от точката на дузпата.

Нов червен картон и нов гол

Последваха пропуски и пред двете врати, а в 86-ата минута Виктор Осимен бе декориран в жълто за втори път и остави Наполи с девет души на терена. В последните секунди Ромелу Лукаку също се разписа за крайното 2:0.

ПРЕДИ ДНИ: Наполи с чутовен резил! "Партенопейците" са аут от Купата на Италия (ВИДЕО)

Дните до Евро

Интер не сдаде върха, лесна победа за "нерадзурите"

В по-ранен сблъсък от Калчото Интер постигна рутинна победа с 2:0 у дома срещу Лече. Ян Бисек откри резултата с дебютния си гол за "нерадзурите". Николо Барела затвърди успеха с попадение в 78-ата минута, а асистенцията бе дело на Марко Арнаутович. В заключителната фаза на срещата гостите бяха с 10 души на терена заради червен картон на замбиеца Ламек Банда.

Така селекцията на Симоне Индзаги запази разликата на върха от 4 точки с втория Ювентус, който се наложи над Фрозиноне с 2:1 (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес