Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рома продължава да удивлява

18 октомври 2013, 23:42 часа • 33334 прочитания

Уникалното представяне на „Рома” в Серия А продължава, след като римският тим записа осма поредна победа от началото на сезона в калчото, този път в дербито срещу втория „Наполи” с 2:0. Успехът означава, че римляните водят с пет точки пред неаполитанците и „Ювентус”, но италианският шампион е с мач по-малко.

Първото полувреме като цяло премина под диктовката на „Рома”, но „Наполи” имаше две много чисти ситуации да поведе и ако това беше станало, може би мачът щеше да се развие по различен начин. При шансовете за „Наполи” първо Горан Пандев излезе сам срещу Морган Де Санктис, поколеба се и накрая позволи на вратаря на „Рома” да блокира удара му, а притичалият Даниеле Де Роси изчисти с ефектен скок топката пред голлинията. При втория шанс Лоренцо Инсиние се измъкна под ъгъл в наказателното поле, стреля покрай скочилия да го пресреща Де Санктис, но уцели десния страничен стълб.

За „Рома” много хубав шанс пропиля Алесандро Флоренци, който стреля точно покрай гредата след хубаво свалена топка от страна на Марко Бориело. Бориело влезе на мястото на контузилия се Франческо Тоти, който напусна терена след половин час игра. Жервиньо също имаше два добри шанса, но от чисти позиции прати топката високо над вратата.

Течеше четвъртата минута от даденото от рефера продължение на първата част, когато „Рома” получи пряк свободен удар на хубава позиция. Зад топката застана Миралем Пянич, който препарира Пепе Рейна с фалцов удар в горния десен ъгъл – 1:0.

През второто полувреме „Наполи” натисна, но защитата нв вълците удържаше. Всъщност от началото на сезона това звено за „Рома” е тоталната изненада – само един допуснат гол в седем мача. А в 71-вата минута всичко свърши – Паоло Канаваро фаулира в наказателното поле Марко Бориело, получи втори жълт картон, а Миралем Пянич вкара дузпата с безпощаден удар отново в горния десен ъгъл на вратата – 2:0. Канаваро беше и човекът, който извърши нарушението за първия гол на "Рома".

След втория гол мачът определено се доиграваше, а тифозите на вълците отпразнуваха победата пред погледа на легендата на "Наполи" Диего Марадона, който си тръгна от трибуните пет минути преди края на редовното време на мача.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес