Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ройс: Убедени сме, че можем да завоюваме втората позиция

14 януари 2014, 10:35 часа
Реклама

Нападателят на „Борусия Дортмунд“ е убеден, че отборът му може да се изкачи в класирането и да догони втория – „Байер Леверкузен“. В момента „аспирините“ са с актив от 37т., след тях са „Борусия Мьонхенгладбах“ с 33т., а плътно зад тах е „Дортмунд“ с 32т. Водач е „Байерн Мюнхен“ с 44т. и мач по-малко.

Реклама

Отборът на Юрген Клоп изигра няколко неубедителни двубоя в Германия и вместо преди зимната пауза да беше попетите на „Байерн“, сега „Борусия“ ще трябва да наваксва за втората позиция и същевременно да се бори в Шампионска лига.

Като една от причините за непостоянните изяви на тима от Дортмунд се изтъкват контузиите, които лишиха фаналиста от миналогодишното издание на Шампионска лига от услугите на Суботич, Хумелс и Гюндоган. Сега обаче предстои завръщането на Хумелс и Гюндоган и така Ройс се надява, че „Дортмунд“ ще си възвърне предишната отлична форма.

„Показахме отлична игра в Шампионска лига и турнира за Купата на Германия. Поради серията контузии обаче изостанахме доста в класирането. Когато контузените ни състезатели се завърнат, ще демонстрираме отново предишната си форма“, коментира Ройс.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес