Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реал Мадрид пред важен избор: Да заложи на Алфонсо Дейвис или да се довери на Ферлан Менди?

23 юли 2024, 17:17 часа • 712 прочитания

Сезон 2023/24 поставя в центъра на вниманието двама ключови леви защитници: Алфонсо Дейвис (Байерн Мюнхен) и Ферлан Менди (Реал Мадрид). С оглед на потенциалния интерес на Реал Мадрид към подписа на канадеца и продължаващите преговори за подновяване на договорите на Дейвис и Менди с техните клубове е необходимо да се направи сравнение на представянето им на терена, за да се разберат последиците и възможните решения за кралския клуб.

Кой е правилният ход за Анчелоти: Дейвис или Менди?

И двамата играчи страдаха от контузии по време на изминалия сезон. Тази ситуация не е нова за Менди, който се сблъска с подобни проблеми и през миналия сезон. Дейвис изигра 29 мача в германската Бундеслига, в които отбеляза 2 гола и направи 5 асистенции. Менди пък записа 23 участия без голове и асистенции в Ла Лига. Канадецът се отличи и в полуфиналите на Шампионска лига с гол срещу Реал Мадрид.

Алфонсо Дейвис и Ферлан Менди

Байерн загуби 7 мача и направи 6 равенства с Дейвис. Реал Мадрид с Менди загуби само 1 мач и направи 7 равенства, като показа по-голяма солидност в защита. Въпреки това представянето на двамата играчи на терена оставя канадеца далеч пред французина. Дейвис превъзхожда Менди по добри пасове, спечелени двубои, връщане на притежанието на топката, успешни единоборства и въздушни двубои. 

За Реал Мадрид подписването на Дейвис може да преобрази левия фланг. Канадецът превъзхожда французина не само в офанзивен аспект, но и в дефанзивен, той е чудесна опция за подсилване на левия фланг на Реал Мадрид. За Карло Анчелоти обаче Менди е незаменим в настоящия състав на Реал Мадрид. Решенията, взети през следващите седмици, ще бъдат от решаващо значение за клуба и ще определят формата на състава на Анчелоти за следващия сезон.

ОЩЕ: Реал Мадрид се готви за зашеметяващ трансфер, който би объркал плановете на Арне Слот в Ливърпул

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес