Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реал Мадрид подготви пари за подписа на Руни

22 януари 2014, 09:38 часа
Реклама

Медиите на Острова твърдят, че от ръководството на „белия балет“ са наготвили 25 млн. паунда за Уейн Руни, като трансферът се очаква да стане реалност през лятото.

Реклама

Остават още 18 месеца до края на настоящия договор на Руни с „Манчестър Юнайтед“, но за момента английският шампион отказва да продаде една от звездите си – особено на съперника им „Челси“. През миналото лято „червените дяволи“ отказаха две последователни оферти на „сините“.

В момента усилията на мениджъра на „Юнайтед“ Деивид Мойс са насочени към търсене на нови попълнения, защото се видя, че с контузиите на Ван Перси и Руни нещата се объркаха – при това сериозно. С тази оферта на „Реал Мадрид“ обаче на шотландеца ще му е още по-трудно, защото ще трябва да „брани“ Руни от испанските набези.

„Реал Мадрид“ се свързваше с привличането на Серхио Агуеро и Луис Суарес, но двамата играчи преподписаха договори с настоящите си клубове.

Руни не бе на разположение на Мойс през последните четири мача на „Юнайтед“ поради контузията си в слабините. Именно заради този проблем той бе за кратко и в Египет, където тренираше в по-топли условия. Добрата новина за шотландеца е, че се очаква Руни да играе в сряда в реванша срещу „Съндърланд“.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес