Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пропускът на сезона? Марк Гуиу изпуска сигурен гол в триумфа на Челси в Лигата на конференциите (ВИДЕО)

23 август 2024, 14:03 часа • 723 прочитания

Ерата на Енцо Мареска започна, след като Челси победи Сервет с 2:0 в първия мач от плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите. След като загубиха откриващия си мач във Висшата лига, "сините" насочиха вниманието си към европейските състезания и се окопитиха, за да спечелят на "Стамфорд Бридж".

Челси на крачка от Лигата на конференциите

Безрезултатното първо полувреме накара някои фенове да освиркват домакините, но минути след подновяването на играта Кристофър Нкунку откри резултата от дузпа. Това се превърна в първия гол на клуба под ръководството на новия му мениджър. И въпреки че Сервет превъзхождаше на терена, Нони Мадуеке получи топката, овладя я перфектно и нанесе втори точен удар във вратата на Жереми Фрик.

Нони Мадуеке

Марк Гуиу проваля иделания край за Челси с пропуск на празна врата

Марк Гуиу можеше да направи резултата 3:0, но 18-годишният футболист пропусна на широко отворената врата и рикошета веднага след това. Статистиката показва, че Гуиу е имал 94% шанс да вкара, но младият испанец отново опроверга цифрите, създавайки може би пропуска на сезона.

Тази неделя Челси се изправя срещу Уулвърхямптън във Висшата лига, а следващата седмица ще гостува на Сервет в реванша. В предния мач на "сините" Манчестър Сити започна защитата на титлата с победа в дербито срещу Челси.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес